SEO árak

Bevezetés

Az online jelenlét ma már kritikusan fontos minden vállalkozás számára. A keresőoptimalizálás (SEO) pedig az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy növeld weboldalad láthatóságát az interneten. De hogyan lehet mindezt elérni, és mennyibe kerül? Ebben a bejegyzésben részletesen bemutatjuk a keresőoptimalizálás árait, az miből tevődik össze, és megmutatjuk, hogy miért érdemes befektetni ebbe a marketingstratégiába.

Mi az a SEO?

Az első lépés az, hogy megértsük, mi is az a SEO. A keresőoptimalizálás olyan folyamat, amelynek során a weboldaladat olyan módon optimalizálod, hogy a keresőmotorok, például a Google, könnyebben megtalálják és rangsorolják. Ennek eredményeként több látogató érkezik weboldaladra, akik potenciális ügyfelekké válhatnak.

Miért érdemes SEO-val foglalkozni?

A SEO nem csupán egy költség, hanem egy befektetés az online jelenlétbe. Az előnyei hosszú távon jelentkeznek, és sokszorosan megtérülhetnek. Amint weboldalad előkelő helyet foglal el a keresőmotorok találati listáján, könnyebben és olcsóbban szerezhetsz új ügyfeleket. Ráadásul, azok a látogatók, akik a keresőből érkeznek, gyakran már érdeklődnek a terméked vagy szolgáltatásod iránt, így a leadgenerálás hatékonyabb lesz. Az SEO-re fordított pénz tehát egyszerűen visszajön a formájában, hogy növekvő forgalom és bevétel formájában térül meg.

Az Árazás részletei

Most pedig nézzük meg, milyen tényezők számítanak be a keresőoptimalizálás árazásába. A SEO szolgáltatások költsége függ az ügynökségtől, a projekt komplexitásától és a célul kitűzött eredményektől. Általában az SEO szolgáltatások díja havi vagy projektalapú. Az árazást befolyásolhatják továbbá az alábbi tényezők is:

 1. Munkaórák és szakértelem: Minél több munkaórát és szakértelmet igényel a projekt, annál magasabb lehet az ára.
 2. Konkurenciahelyzet: A versenyképes iparágakban való megjelenés nehezebb lehet, ami magasabb költségeket eredményezhet.
 3. Kulcsszavak mennyisége és nehézsége: Ha több kulcsszót céloz meg a SEO-kampányod, vagy ha azok versenyképesek a piacon, akkor az árak emelkedhetnek.

Az SEO olyan összetett folyamat, ahol nem csupán a szakértelmet fizetjük meg. Az árazás mögött számos más tényező is meghúzódik. A SEO-szolgáltatás díja mellett egy vállalkozásnak számos egyéb költséget is figyelembe kell vennie. Az adózási és könyvelési költségek, keresőoptimalizáló szoftverek is hozzájárulnak ahhoz, hogy egy SEO-projekt ára kialakuljon. Ezek a további kiadások havi 40.000 Ft-tól akár 100.000 Ft-ig is terjedhetnek. (természetesen ezek bele vannak már kalkulálva az árainkba) Ezért fontos megértenünk, hogy az SEO nem csak a látható szolgáltatásokról szól, hanem a teljesítmény mögötti infrastruktúrális és adminisztratív támogatásról is, amely biztosítja a hatékony munkavégzést és a siker elérését.

Az SEO hosszú távú beruházás

Az árazásról és azonnali költségekről beszélve ne feledkezzünk meg arról, hogy az SEO egy hosszú távú beruházás is egyben. Amikor a keresőoptimalizálásba fektetsz, ne csak a rövid távú eredményekre gondolj, hanem arra is, hogy hosszú távon mennyi értéket hozhat a vállalkozásodnak. Az SEO folyamatosan működő motor, amely fokozatosan építi fel weboldalad hitelességét és pozícióját a keresőmotorokban. Az eredmények nem mindig azonnal érkeznek, de a kitartó munka és befektetés megtérülhet a hosszú távú fenntartható siker formájában. Ne csak azonnali költségként tekintsd az SEO-ra, hanem mint egy olyan stratégiára, amely hosszú távon elősegíti vállalkozásod növekedését és sikerét.

Na de mit is csinál egy SEO szakember?

Az SEO (Search Engine Optimization) szakember az online jelenlét optimalizálásával és a keresőmotorokban való jobb rangsorolás elérésével foglalkozik. Nézzük akkor, hogy egy SEO szakember milyen konkrét tevékenységeket végez, hogy a weboldalad magasabbra kerüljön a keresőmotorok találati listáján.

 1. Kulcsszókutatás:
  Az első és egyik legfontosabb lépés a kulcsszókutatás. Az SEO szakember meghatározza, hogy milyen kulcsszavakra keresnek a potenciális ügyfelek a termékeid vagy szolgáltatásaid kapcsán. Ezután kiválasztja a releváns kulcsszavakat, amelyeket a weboldaladon és tartalmaidban használ.
 2. On-Page Optimalizáció:
  Az on-page optimalizáció során az SEO szakember javítja a weboldal belső struktúráját és tartalmát. Ez magában foglalja a kulcsszavak beillesztését a címekbe, meta leírásokba és tartalmi elemekbe, valamint az oldal sebességének optimalizálását és a mobilbarát design biztosítását.
 3. Backlink Építés:
  A backlink építés a weboldalak közötti hivatkozások létrehozását jelenti. Az SEO szakember aktívan keresi a releváns és magas minőségű weboldalakat, amelyek hivatkozásokkal mutatnak a te weboldaladra. Ez növeli a weboldal hitelességét és rangsorolását a keresőmotorokban.
 4. Tartalomfejlesztés:
  A minőségi tartalom kiemelten fontos az SEO-ban. A SEO szakember rendszeresen friss tartalmakat készít, amelyek nem csak az olvasókat szólítják meg, hanem a keresőmotorokat is. Ez segít a weboldal folyamatos frissítésében és a látogatók elkötelezésében.
 5. Technikai SEO:
  Ez a terület a weboldal technikai részleteivel foglalkozik. Az SEO szakember ellenőrzi a weboldal sebességét, indexálhatóságát és mobilbarát kialakítását. Emellett gondoskodik a megfelelő URL struktúráról és a hibaoldalak kezeléséről is.
 6. Analitika és Monitorozás:
  Az SEO szakember rendszeresen monitorozza a weboldal teljesítményét és rangsorolását. Analitikai eszközökkel figyeli a látogatók viselkedését és az oldal teljesítményét, hogy szükség esetén módosíthassa a stratégiát.

Ezek a tevékenységek csak néhány példa arra, hogy mit is csinál egy SEO szakember. Az SEO egy folyamatos és dinamikus terület, amelynek célja a weboldalad jobb láthatóságának és hatékonyabb teljesítményének biztosítása a keresőmotorokban. Egy tapasztalt SEO szakember segítségével könnyebben elérheted online célokat és növelheted az online jelenléted hatékonyságát.

Zárás

A keresőoptimalizálás egy hatékony módja annak, hogy növeld weboldalad látogatottságát és ügyfeleid számát. Bár az árazás változó lehet, a befektetett pénz könnyen megtérülhet az új ügyfelek és a növekvő forgalom révén. Ne habozz beruházni a SEO-ba, hogy előnyödre válik a versenyben az online térben. Ha további kérdéseid vannak az árazással vagy az SEO-val kapcsolatban, kérjük, keress minket, és szívesen segítünk!

Kérd ingyenes konzultációnkat a +36705007090-es számon!